Spagetti Bolognese à la Anna Skipper

1 h
4

En nyttigare variant av spaghetti med köttfärssås - gjord på lammfärs och zucchinispagetthi.

Se fler recept från

Du är vad du äter


29 maj 2012
1 h
4

Du behöver

  • 2 st zuccchini
  • 300 g lammfärs
  • 1 st körsbärstomater på burk
  • 1 st gul lök, hackad
  • 1 st morot, fint fint hackat alt riven
  • 1 st rotselleri, fint fint hackat alt riven
  • 1 st vitlöksklyftor
  • Olivolja till stekning
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 1 msk oregano
  • 1 msk timjan
  • 1 nypa kanel
  • Salt
  • Vitpeppar, malen
  • 100 g parmesanost, riven

Gör så här

  1. Skala och hacka löken.
  2. Skala och tärna moroten ytterst fint.
  3. Skala rotsellerin och riv den grovt.
  4. Fräs morot, rotselleri och lök samt vitlök mjuka i olivolja.
  5. Lägg i färsen och fräs den gyllenbrun.
  6. Häll i buljongen och tomaterna.
  7. Strö över kryddorna.
  8. Sjud på svag värme under lock i 30-45 minuter.
  9. Krydda med salt och peppar.
  10. Hyvla zucchinin i långa spagetti på ett rivjärn eller i en grönsakssvarv Koka zucchinipastan i 1 minut i kokande saltat vatten.
  11. Häll av vattnet.
  12. Ringla över olivolja, salta och peppra ifrån kvarn.
  13. Blanda ned parmesanosten i pastan.
  14. Toppa med köttfärssåsen och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept