Spagetti Bolognese à la Anna Skipper

Anna Skipper

Spagetti Bolognese à la Anna Skipper

15 ingredienser

1 h

En nyttigare variant av spaghetti med köttfärssås - gjord på lammfärs och zucchinispagetthi.

Se fler recept från

Du är vad du äter

Ingredienser

portioner
  • 2 zucchini
  • 300 g lammfärs
  • 1 konserverade körsbärstomater
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 morot, fint fint hackat alt riven
  • 1 rotselleri, fint fint hackat alt riven
  • 1 klyfta vitlök
  • olivolja, till stekning
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 1 msk oregano
  • 1 msk timjan
  • 0,5 krm malen kanel
  • salt
  • vitpeppar
  • 100 g parmesanost, riven

Gör så här

  1. Skala och hacka löken.
  2. Skala och tärna moroten ytterst fint.
  3. Skala rotsellerin och riv den grovt.
  4. Fräs morot, rotselleri och lök samt vitlök mjuka i olivolja.
  5. Lägg i färsen och fräs den gyllenbrun.
  6. Häll i buljongen och tomaterna.
  7. Strö över kryddorna.
  8. Sjud på svag värme under lock i 30-45 minuter.
  9. Krydda med salt och peppar.
  10. Hyvla zucchinin i långa spagetti på ett rivjärn eller i en grönsakssvarv Koka zucchinipastan i 1 minut i kokande saltat vatten.
  11. Häll av vattnet.
  12. Ringla över olivolja, salta och peppra ifrån kvarn.
  13. Blanda ned parmesanosten i pastan.
  14. Toppa med köttfärssåsen och servera.