Nyttiga fiskpinnar med grönt potatismos och kall gurksås

45 min
4
Nyttiga fiskpinnar med grönt potatismos och kall gurksås
Foto: TV4
45 min
4

Du behöver

Fiskpinnar

  • 400 g stora torskfiléer
  • 1 st ägg
  • smör till stekning

Grönt potatismos

  • 1 kg potatis
  • 2 dl soyamjölk alt Gammaldags ekologisk mjölk
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl broccoli
  • 0,5 dl persilja

Kall gurksås

  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl fet yoghurt
  • 3 msk mjölksyrad gurka, finhackad
  • 0,5 dl dill och persilja, finhackad
  • 1 msk citronsaft

Gör så här

  1. Fiskpinnar
    Skär fisken i ”fiskpinnestora” fingrar.
  2. Doppa ned i uppvispat ägg.
  3. Stek i smör ett par minuter.
  4. Potatismos
    Skala och koka alla potatisarna i saltat vatten i cirka 35 minuter eller tills dom blivit mjuka och fina.
  5. Mosa dem med en stöt.
  6. Tillsätt 0.5 dl hackad persilja och 0.5 dl mosad kokt broccoli.
  7. Vispa med elvisp och tillsätt mjölk och smör.
  8. Kall gurksås
    Blanda alla ingredienser och servera till fiskpinnarna och potatismoset.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept