Nyttiga fiskpinnar med grönt potatismos och kall gurksås

Nyttiga fiskpinnar med grönt potatismos och kall gurksås
Foto: TV4
Anna Skipper
Anna Skipper

Nyttiga fiskpinnar med grönt potatismos och kall gurksås

14 ingredienser

45 min

Anna Skipper recept på nyttiga fiskpinnar med potatismos är beräknat till fyra personer.

Ingredienser

portioner

Fiskpinnar

  • 400 g torskfilé
  • 1 ägg
  • smör, till stekning

Grönt potatismos

  • 1 kg potatis
  • 2 dl sojadryck (alt gammaldags ekologisk mjölk)
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl broccoli
  • 0,5 dl persilja

Kall gurksås

  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl matyoghurt
  • 3 msk mjölksyrad gurka, finhackad
  • 0,5 dl dill och persilja, finhackad
  • 1 msk citron, saft

Gör så här

Fiskpinnar

  1. Skär fisken i ”fiskpinnestora” fingrar.
  2. Doppa ned i uppvispat ägg.
  3. Stek i smör ett par minuter.

Potatismos

  1. Skala och koka alla potatisarna i saltat vatten i cirka 35 minuter eller tills dom blivit mjuka och fina.
  2. Mosa dem med en stöt.
  3. Tillsätt 0.5 dl hackad persilja och 0.5 dl mosad kokt broccoli.
  4. Vispa med elvisp och tillsätt mjölk och smör.

Kall gurksås

  1. Blanda alla ingredienser och servera till fiskpinnarna och potatismoset.