Gratinerad kalkonfalukorv med blått potatismos

Gratinerad kalkonfalukorv med blått potatismos
Foto: TV4
1h
4

Du behöver

Kalkonfalukorv

  • 1 st kalkonfalukorv
  • 3 st tomater skivade i tunna skivor
  • lite senap
  • Ost, riven

Blått potatismos

  • 1 kg potatis Blå Kongo
  • 2 dl soyamjölk alt Gammaldags ekologisk mjölk
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 dl svarta urkärnade oliver

Gör så här

  1. Kalkonfalukorv
    Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Snitta falukorven halvvägs ned.
  3. Kläm ned en tomatskiva.
  4. Tag lite senap på toppen och strö över lite riven ost.
  5. Gratinera i ugn i cirka 15 min tills korven fått fin färg.
  6. Potatismos
    Skala och koka alla potatisarna i saltat vatten i ca 35 minuter eller tills dom blivit mjuka och fina.
  7. Mosa dom med en stöt.
  8. Tillsätt 20 st grovt hackade och urkärnade svarta oliver
  9. Vispa med elvisp och tillsätt mjölk och smör.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept