Dinkelmannagrynsgröt

Dinkelmannagrynsgröt
Foto: TV4

Dinkelmannagrynsgröt är ”hjärnmat” – ska vara bra för hjärnans koncentrations- och tankeförmåga. Innehåller bl.a. lika mycket protein som hönsägg, dvs 13%. Kanel ska verka stimulerande, värmande, motverka förkylningströtthet och stabilisera blodsockret.

Se fler recept från

Du är vad du äter


10 april 2012
Visa mer

Du behöver

  • 6 dl rismjölk
  • 1 dl mannagryn
  • 2 msk krossade linfrön
  • 1 st nypa salt
  • 1 tsk smör

Gör så här

  1. Smält smöret, häll i mjölk och salt och låt koka upp.
  2. Vispa i mannagrynen och linfrön. Skruva ned värmen och låt sjuda under lock ca 15 minuter.
  3. Servera med sojamjölk. Pudra gärna gröten med kanel (du kan också ha färska bär till gröten).
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept