Annas dinkelpitabröd

Annas dinkelpitabröd
Foto: TV4

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1,5 tsk salt
  • 1,5 msk sirap
  • 2 msk olja
  • 9 dl sikt och 2 dl fullkorn dinkelmjöl

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke.
  2. Rör ut den med fingervarmt vatten (37 grader) och blanda i salt, socker, olja och nästan allt mjöl (var försiktig med mjölet, jag tycker att det blir bäst när degen är lite kladdig innan jäsningen).
  3. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme.
  4. Ta upp den på mjölat bord, dela den i 15 delar och kavla ut till ca 1 cm tjocka kakor.
  5. Lägg dem på smord plåt och grädda i 275 grader mitt i ugnen ca 8 minuter.
  6. Låt kallna under bakduk. Skär en skåra i bröden så de kan fyllas.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept