Anna Skippers nyttiga hamburgare

20 min
4
Anna Skippers nyttiga hamburgare
Foto: Olof Skipper
20 min
4

Du behöver

  • 400 g lamm, nöt eller kycklingfärs – välj ett av alternativen
  • 1 st vitlöksklyfta, riven
  • 1 dl slätbladig persilja, finhackad
  • 1 st ägg
  • 0.5-1 tsk salt, svartpeppar

Tillbehör

  • lökringar, råstekta
  • strimlad isbergssallat
  • tunna tomatskivor
  • gurka i skivor
  • 0,5 st avokado, skivad

Nyttig dressing

  • 2 dl crème fraîche alt. grekisk yogurt
  • 2-3 msk nyttig ketchup (Urtekram har en fin variant endast sötad med lite råsocker)
  • 1 krm chilipeppar
  • 3 msk mjölksyrad gurka, finhackad
  • 3 msk färsk lök, finhackad

Gör så här

  1. Blanda samman ingredienserna till dressingen. Ställ svalt.
  2. Blanda ingredienserna till färsbiffarna.
  3. Forma färsen till fyra biffar, ca 1–1 1/2 cm tjocka. Krydda biffarna med salt och peppar.
  4. Grilla på träkolsgrill eller i grillpanna ca 3 minuter på varje sida. När köttsaften börjar tränga fram på ytan är burgaren rosa inuti. Låt den ligga kvar lite till om du vill ha den genomstekt. (Använder du kycklingfärs är det viktigt att biffarna är genomstekta.)
  5. Servera i en korg eller på tallrik.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept