Druvkyckling

Druvkyckling
Foto: TV4

Druvor ger rätten fin syra. Har du kärnfria druvor behöver du inte dela dem.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 1,2 kg kycklingdelar
  • salt och peppar
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 liten morot, skivad
  • 1,5 dl torrt vitt vin
  • 2 dl mellangrädde
  • 400 g gröna druvor
  • olivolja att steka i

Gör så här

  1. Krydda och bryn delarna runtom i olivolja. Lägg kycklingen i en gryta.
  2. Tillsätt lök och morot. Späd med vinet och småkoka under lock 10 minuter.
  3. Tillsätt grädden. Kärna ur druvorna, rör ner dem och koka klart ca 25 minuter. Pasta eller ris är gott till.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept