”Drottning Kristinas” egen hovdessert

30 m + tid i frys
4
”Drottning Kristinas” egen hovdessert
Foto: TV4

Glass på kondenserad mjölk och lemon curd serveras med stekta bananer, chokladsås och hemgjorda maränger!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

15 september 2016
Visa mer
30 m + tid i frys
4

Du behöver

Glass

  • 0,5 l grädde
  • 397 g kondenserad mjölk (1 burk)
  • 340 g lemon curd (1 burk)

Stekta bananer

  • 1 banan
  • smör, till stekning
  • 0,5 dl sirap

Chokladsås

  • 1 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 krm salt
  • 1 dl kakao

Maränger

  • 1 äggvita
  • ca 0,5 dl socker

Servering

  • 2 dl grädde, vispad

Gör så här

  1. Glass
    Vispa grädden och häll i den kondenserade mjölken. Blanda i lemon curd och förvara i frysen i 3-4 timmar.
  2. Stekta bananer
    Dela bananen i 4 delar och stek tills de blivit något mjuka i rikligt med smör, häll i sirapen och låt puttra en stund.
  3. Chokladsås
    Koka upp vatten, socker och salt, tag av kastrullen när lagen bubblar över hela ytan, rör i kakaon och vispa tills till såsen är klumpfri.
  4. Små maränger
    Sätt ugnen på 150 grader. Vispa vitan till ett jättehårt skum. Blanda försiktigt ner sockret. Spritsa på en plåt och grädda i ca 25 minuter.
  5. Varva glass, grädde och maränger på ett fat. Toppa med en stekt bananbit och fördela chokladsåsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept