Gnocchi con burro e salvia

25 min
8
Gnocchi con burro e salvia
Foto: Lina Eriksson
25 min
8

Du behöver

Gnocchi

  • 500 g mjölig potatis
  • 2 st ägg
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl mjöl

Tillbehör

  • 1 st gul lök, hackad
  • 1 knippe salvia, strimlad
  • 1 dl hönsbuljong
  • 50 g smör
  • 60 g parmesan, flagad

Gör så här

  1. Gnocci
    Koka potatis och pressa i potatispress.
  2. Förbered under tiden en stor kastrull med kokande saltat vatten.
  3. Tillsätt ägg och salt till potatisen.
  4. Börja knåda och tillsätt i mjöl efter hand, knåda tills degen är fast.
  5. Ta ut degen på ett mjölat bakbord och rulla till tunna längder, utan att klämma ihop degen.
  6. Skär små, sneda bitar, utan att trycka till för hårt.
  7. Strö mjöl över gnocchin. Koka i kokande vatten. När gnocchin flyter upp till ytan är dina gnocchi klara. Tag upp med hålslev.
  8. Tillbehör
    Stek lök och salvia i smör.
  9. Tillsätt hönsbuljong (eller vegetarisk buljong) och låt den koka in i löken.
  10. Slunga den kokta gnocchin i stekpanna tillsammans med salviasmöret.
  11. Servera med riven parmesan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept