Scaloppine al limone di vitello

30 min
4
Scaloppine al limone di vitello
Foto: Lina Eriksson
30 min
4

Du behöver

  • 200 g champinjoner, skivade
  • 1 st vitlöksklyfta, krossad
  • 2 msk olivolja extra vergine
  • 1 dl persilja, hackad
  • 600 g kalvinnanlår i tunna skivor
  • 3 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk olivolja extra vergine

Gör så här

  1. Skär tunna skivor av champinjonerna.
  2. Stek vitlökskyftan i olivolja och ta upp den när den är gyllenbrun.
  3. Tillsätt champinjoner och persilja. Häll över på ett fat.
  4. Torka köttet, salta och vänd det i mjöl.
  5. Stek kalvskivorna i smör i en het stekpanna.
  6. Pressa på citron och häll över vinet.
  7. Låt koka in i köttet och tillsätt champinjonerna. Ringla över olivolja.
  8. Servera med vitt surdegsbröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept