Insalata Russa

30 min
4
Insalata Russa
Foto: Lina Eriksson

Serveras som antipasti tillsammans med kallskuret. Förbered dagen innan och du har en snabb måltid, den är klar på ett par minuter.

Vintips: Umani Ronchi Le Busche 2007. Artnr. 73146

10 februari 2010
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 400 g kokt potatis, skalad och tärnad
  • 2 st schalottenlökar, finhackade
  • 1,2 dl olivolja extra vergine
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, malen
  • 4 dl majonäs
  • 2 dl gröna ärtor, kokta
  • 2 krm salt
  • Serveras med kallskuret

Gör så här

  1. Blanda potatis, lök, olja, vinäger, salt och peppar i en kastrull. Låt stå med lock, svalt minst 12 timmar.
  2. Blanda med majonnäs och ärtor strax innan servering.
  3. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept