Pilgrimsfärd till Parma

Pilgrimsfärd till Parma
Foto: Tv4

Pilgrimsfärd till Parma

Av: Drifa Yngvadottir

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

20 min

Halstrade pilgrimsmusslor med chips av parmaskinka och fänkålskompott med smak av fläder. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 fänkål
  • 1 dl fläderblomssaft, koncentrerat
  • 4 skivor parmaskinka
  • 8 pilgrimsmusslor
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk havssaltflingor
  • färsk körvel, till garnityr

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skiva fänkålen i fina tunna strimlor. Lägg i strimlorna i het kastrull, häll över fläderblomssaften och rör om regelbundet till du fått lagom syltig/kanderad konsistens, ca 15 min. Lägg ut skivorna av skinkan på bakplåtspapper och ställ in i ugnen, grädda till knaperstektkonsistens, ca 10 min. Ta ut och låt stå.
  3. Halstra musslorna i smör och olivolja i stekpanna, ca 30 sek på varje sida. Strö över saltet på musslorna.