Gubbens chokladfondant

30 min
4
Gubbens chokladfondant
Foto: TV4

Chokladfondant med sommarens nya jordgubbar och färsk mynta. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

16 oktober 2009
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 50 g smör
  • 100 g mörk choklad, hackad
  • 1 st ägg
  • 1 st äggula
  • 2 msk socker
  • 4 msk Baileys coffe
  • 2 msk krossade kaffebönor

Till garnityr

  • flingsalt
  • färska jordgubbar, skivade
  • färska myntablad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C. Vispa ägg, äggula och socker vitt och fluffigt. Smält smör och blanda i den grovhackade chokladen.
  2. Ta av kastrullen och rör tills chokladen smälter. Rör i likören och de krossade kaffebönorna.
  3. Blanda i äggvispet och häll upp i kopparna, nästan ända upp. Sätt in i ugnen och grädda i 10 minuter tills de pöser upp och ytan blir fast. Toppa med saltflarn. Garnerna med skivor av jordgubbar och myntablad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept