Dragonkyckling med grönsaker

Dragonkyckling med grönsaker
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Dragonkyckling med grönsaker

14 ingredienser

Ett fettsnålt och smakrikt sätt att tillaga kyckling på. Har du färsk dragon och timjan, dubbla mängden.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklinglår
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 msk matolja
  • 0,5 msk soja
  • 0,5 msk torkad dragon
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 1 salladskål, strimlat
  • 1 morot, strimlad
  • 1 fänkål, strimlad
  • 1 purjolök, strimlad
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 1 krm torkad timjan

Gör så här

  1. Krydda kycklingen med salt och peppar och lägg den i en låg gryta.
  2. Blanda olja och soja och pensla hälften över kycklingen. Strö på dragon. Smula ner buljongtärningen och slå på vatten. Sjud kycklingen halvfärdig under lock ca 15 minuter.
  3. Ta upp kycklingdelarna och lägg i grönsakerna. Strö på timjan och slå över resten av sojablandningen. Lägg över kycklingdelarna, lägg på lock och sjud kycklingen klar, ca 10-15 minuter.