Dragonkyckling med grönsaker

Dragonkyckling med grönsaker
Foto: TV4

Ett fettsnålt och smakrikt sätt att tillaga kyckling på. Har du färsk dragon och timjan, dubbla mängden.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 kycklinglår
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 msk matolja
  • 0,5 msk soja
  • 0,5 msk torkad dragon
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 dl vatten
  • 1 huvud salladskål, strimlat
  • 1 stor morot, strimlad
  • 1 liten fänkål, strimlad
  • 1 purjolök, strimlad
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 1 krm torkad timjan

Gör så här

  1. Krydda kycklingen med salt och peppar och lägg den i en låg gryta.
  2. Blanda olja och soja och pensla hälften över kycklingen. Strö på dragon. Smula ner buljongtärningen och slå på vatten. Sjud kycklingen halvfärdig under lock ca 15 minuter.
  3. Ta upp kycklingdelarna och lägg i grönsakerna. Strö på timjan och slå över resten av sojablandningen. Lägg över kycklingdelarna, lägg på lock och sjud kycklingen klar, ca 10-15 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept