Dragonkyckling med choronsås

Dragonkyckling med choronsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Dragonkyckling med choronsås

10 ingredienser

Choronsås är helt enkelt bearnaisesås smaksatt med tomatpuré. Passar fint ihop med den färska dragonen till kycklingen.

Ingredienser

portioner
  • 1 kyckling, delad i halvor
  • salt
  • peppar
  • 1-2 msk färsk dragon
  • 3 msk smör
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 msk citron, pressad

Sås:

  • 2 dl bearnaisesås
  • 1 dl crème fraîche
  • 1-2 msk tomatpuré

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och slå i soja och citron. Krydda kycklingen med salt och peppar runtom. Lägg i ugnsform. Pensla smöret över och strö på dragon.
  2. Stek kycklingen klar mitt i ugnen ca 40 min.
  3. Blanda såsen och smaka av den. Servera den till kycklingen. Kokt ris till.