Dragonkyckling med choronsås

Dragonkyckling med choronsås
Foto: TV4

Choronsås är helt enkelt bearnaisesås smaksatt med tomatpuré. Passar fint ihop med den färska dragonen till kycklingen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kyckling, delad i halvor
  • salt och peppar
  • 1-2 msk färsk dragon
  • 3 msk smör
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 msk pressad citron

Sås:

  • 2 dl färdig bearnaisesås
  • 1 dl crème fraiche
  • 1-2 msk tomatpuré

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och slå i soja och citron. Krydda kycklingen med salt och peppar runtom. Lägg i ugnsform. Pensla smöret över och strö på dragon.
  2. Stek kycklingen klar mitt i ugnen ca 40 min.
  3. Blanda såsen och smaka av den. Servera den till kycklingen. Kokt ris till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept