Dragonkyckling

Dragonkyckling
Foto: TV4

Kycklingen sköter sig själv i ugnen. Under tiden kan du göra en god sallad.

17 november 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 stor kyckling
  • citron
  • 2-4 kvistar dragon
  • 3 msk matolja
  • 1 msk kinesisk soja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Smöra en ugnsform. Krydda kycklingen inuti med salt och peppar. Dela dragonkvistarna i mindre bitar och stoppa in dem i magen på fågeln tillsammans med en klick margarin. Knyt ihop kycklingen vid gumpen. Droppa pressad citron över och krydda med salt och peppar. Blanda olja och soja och pensla över.
  2. Stek kycklingen i ugn, pensla flera gånger under stekningen. Det kan ta 30-60 minuter innan kycklingen är färdig, beroende på storleken. Prova med steknål, vätskan som rinner ur ska vara klar. Servera med färska citronklyftor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept