Svamp -och tomatfrittata

6

Du behöver

  • 2 tsk olivolja
  • 170 gram färska champinjoner
  • 1 medelstor hackad tomat
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk rosmarin
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar
  • 6 stora ägg
  • 2 msk mager parmesanost

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i teflonpanna (25 cm i dameter) på medelhög värme. Lägg i svampen och fräs den. Rör om då och då. När svampen börjar vätska sig låter du vätskan sjuda och koka bort nästan helt, det tar c:a fyra minuter.
  2. Tillsätt tomater, timjan, salt, rosmarin och peppar. Låt det fräsa i 20 sekunder. Fördela grönsakerna jämnt i pannan och häll i ägg. Strö parmesan över. Lägg på lock, sänk till svag värme och låt det tillagas tills äggen stannat, c:a 12 minuter.
  3. Skär frittatan i sex bitar och servera.
  4. ______________________________________
  5. Källa: Dr Phils kokbok - Hitta din idealvikt och behåll den med sjustegsmetoden.
  6. Författare: Philip C. McGraw.
  7. Förlag: Prisma.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept