Kycklingklubbor med caesarsallad

4

Du behöver

  • 4 kycklingklubbor

Caesarsallad:

  • 1 kruka romansallad
  • 2 dl brödkrutonger
  • 75 g riven parmesanost
  • 4 tomater
  • 4 sardeller
  • 2 tsk kapris
  • 2 msk fransk senap
  • 1 äggula
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl vatten
  • 8 kokta potatisar
  • lite olivolja till pensling
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Krydda kycklingklubborna och stek dem långsamt så att de blir genomstekta. Ev kan man också steka dem färdigt i ugn.
  2. Koka potatisen i ca 10 min. Dela dem i halvor, pensla med lite olivolja, salta och peppra. Stek klart i ugn på hög värme, ca 250 grader.
  3. Salladen:
  4. Blanda sardeller, äggula, kapris och fransk senap i en djup bunke. Blanda med mixerstav och häll i olivoljan i en smal stråle. Avsluta med att späda med vatten till lagom konsistens.
  5. Riv parmesanosten grovt.
  6. Skär salladen i "skivor".
  7. Skålla och skala tomaterna och tärna dem i centimeterstora bitar. Fördela på fyra tallrikar.
  8. Ha över dressingen och servera tillsammans med kycklingklubborna och potatishalvorna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept