Kibbeh niyeh

ca 20 min
4
Kibbeh niyeh
Foto: Tv4

Libanesisk råbiff med vitlökscrème. Passar perfekt som förrätt eller som meze!

Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och är komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

29 maj 2013
Visa mer
ca 20 min
4

Du behöver

Råbiff

  • 500 g oxfilé, fint malen
  • 0,5 tsk salt
  • 3 msk finkornig bulgur
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 0,5 tsk paprikapuré
  • 3 msk vatten, fryst till iskuber

Vitlökskräm

  • 1 äggvita
  • 1 tsk citronsaft
  • 0,5 tsk salt
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 3 dl rapsolja

Tillbehör

  • färsk mynta
  • rödlök
  • arabiskt bröd

Gör så här

  1. Vitlökskräm
    Mixa äggvita, vitlök, citronsalt och salt på högsta hastighet i en matberedare samtidigt som du långsamt slår i oljan. När den är krämig är den klar. Täck och ställ i kylen.
  2. Råbiff
    Blanda bulgur, gul lök, paprika flingor och vatten i en bunke. Ställ åt sidan och låt bulguren svälla. Mixa färs och salt med en näve iskuber på högsta hastighet i en matberedare. Klar när smeten är slät.
  3. Rör i paprikapurén i skålen med bulgur. Blanda sen bulgur och färs till en smet.
  4. Lägg upp råbiffen på ett fat. Ringla lite olivolja över. Servera med arabiskt bröd, vitlökskrämen, färsk mynta och rödlök.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept