Donburi med sashimilax

koket.se
Donburi med sashimilax
Foto: TV4
Jennie Walldén porträtt KM
Jennie Walldén porträtt KM

Donburi med sashimilax

12 ingredienser

30 m

Donburi är en japansk skål fylld med ris, grönsaker och någon form av kött. Den här rätten består av sashimilax, avokado, edamamebönor och en sojavinägrett.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 3 dl japanskt ris
  • 400 g lax (av salmatyp)
  • 2 avokador
  • 2 noriblad (sushisjögräsblad)
  • 200 g edamamebönor
  • 1 dl ärtskott
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 1 röd chilifrukt, tunt skivad

Sojavinägrett

  • 4 msk japansk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk honung
  • 1 msk sesamolja

Gör så här

  1. Tvätta riset och skölj väl i sil tills vattnet är helt transparent. Låt droppa av väl i durkslag och koka enligt instruktioner på paketet.
  2. Skiva laxen i tunna skivor. Skiva avokado. Dela noribladen i 8 delar.
  3. Blanda ihop alla ingredienser till sojavinägretten.
  4. Servera donburin genom att lägga ris i botten på stora djupa skålar. Toppa med lax, avokado, edamame, ärtskott, nori och chili. Häll på sojavinägrette vid bordet och ät genast!