Donburi med sashimilax

30 m
4
Donburi med sashimilax
Foto: TV4
30 m
4

Du behöver

  • 3 dl japanskt ris
  • 400 g lax, av salmatyp
  • 2 avokado
  • 2 noriblad (sushisjögräsblad)
  • 200 g edamamebönor
  • 1 näve ärtskott
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 1 röd chilifrukt, tunt skivad

Sojavinägrett

  • 4 msk japansk soja
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk honung
  • 1 msk sesamolja

Gör så här

  1. Tvätta riset och skölj väl i sil tills vattnet är helt transparent. Låt droppa av väl i durkslag och koka enligt instruktioner på paketet.
  2. Skiva laxen i tunna skivor. Skiva avokado. Dela noribladen i 8 delar.
  3. Blanda ihop alla ingredienser till sojavinägretten.
  4. Servera donburin genom att lägga ris i botten på stora djupa skålar. Toppa med lax, avokado, edamame, ärtskott, nori och chili. Häll på sojavinägrette vid bordet och ät genast!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept