Asian pork lettuce cups

Asian pork lettuce cups
Foto: Donal Skehan
Från Nyhetsmorgon

En av mina absoluta favoriträtter på buffébordet. Den här rätten smakar fantastiskt och jag hoppas att den blir en favorit hos dig också. Den funkar perfekt som plockmat eftersom färsen, som är full av lätta, läckra smaker, serveras i späda salladsblad. /Donal Skehan

Se fler recept från

Nyhetsmorgon


15 maj 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 msk solrosolja
  • 250 g mager fläskfärs
  • 3 st vitlöksklyftor, skalade och hackade
  • 1 st röd chili, urkärnad och finhackad
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk mörk soja
  • 1 msk strösocker
  • 5 st salladslökar, finhackade
  • 8 st färska myntablad, finhackade
  • 1 st lime, juice

Till servering

  • 2 st blad från små hjärtbladssalladshuvuden
  • Thailändsk sweet chilisås

Gör så här

  1. Hetta upp solrosolja i en stor stekpanna på hög värme, lägg i fläskfärs och stek i 2–3 minuter medan du delar färsen med en trägaffel.
  2. Tillsätt vitlök och chili och stek i någon minut till.
  3. Häll i fisksås, soja och socker, rör om och stek i ytterligare någon minut tills köttet får fin färg.
  4. Lägg sedan i hälften av salladslöken, hälften av myntan och all limejuice, och stek i 1–2 minuter tills salladslöken börjar mjukna.
  5. Lägg en rågad matsked färs på varje salladsblad, toppa med en klick sweet chili-sås och garnera med resten av salladslöken och myntan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept