Seafood chowder

30 min
4
seafood chowder
Foto: tv4
30 min
4

Du behöver

  • 1 msk osaltat smör
  • 1 lök, skalad och finhackad
  • 50 g pancetta, skuren i tärningar
  • 2 timjan kvistar, bladen
  • 1 lagerblad
  • 300 g potatis, skalad och hackad
  • 1 l fiskbuljong
  • salt
  • svartpeppar
  • 150 g torsk eller kolja, flådd och skuren i 2 cm bitar
  • 150 g lax, flådd och skuren i 2 cm bitar
  • 250 g rökt kolja, flådd och kött skuren i 2 cm bitar
  • 1 kg musslor i sina skal, rengjorda
  • 1 msk finhackad bladpersilja
  • 160 ml vispgrädde

Gör så här

  1. Smält smöret i en stor gryta på medelhög värme. Tillsätt lök och stek i 3-4 minuter tills den mjuknat.
  2. Tillsätt pancetta och fortsätt att steka tills den får färg, rör sedan ner timjan blad, lagerblad och potatis och låt koka i 2-3 minuter innan du häller i fiskbuljongen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Låt sjuda i 10-15 minuter tills potatisen mjuknat, men ändå är fast. Lägg ner torsk, lax, rökt kolja och musslor och låt sjuda försiktigt i ca 5 minuter. Kasta musslor som inte har öppnat sig efter 5 minuter.
  4. Ta grytan från värmen och försiktigt rör ner persilja och grädde. Försök att inte röra om alltför kraftigt eftersom fisken kommer att gå sönder. Servera i djupa skålar - smaklig måltid!
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept