Djupfryst cheesecake

Djupfryst cheesecake
Foto: TV4

Laga djupfryst cheesecake på nytt sätt! Här fryser du in fyllningen och serverar med ett kextäcke, i stället för att göra ett pajskal med fyllning. Frys in dagen innan kakan ska ätas. Både gott och vackert!

18 mars 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 2 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  • 125 g Philadelphiaost
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering:
  • 2-3 digestivekex
  • vindruvor
  • kiwifrukt

Gör så här

  1. Vispa grädden. Skilj på äggulor och vitor och vispa vitorna hårt till skum. Rör färskosten mjuk och blanda den med ägggulorna, en i taget. Rör ner sockret och vaniljsockret. Rör sedan ner grädden och vänd sist ner äggviteskummet.
  2. Häll blandningen i en rund bakform med löstagbar botten och ställ den övertäckt i frysen. Låt den stå minst 4 timmar eller till nästa dag. Ta formen ur frysen ca 30 minuter innan den skall serveras.
  3. Krossa kexen fint i mortel eller mixer. Strö över krossade kex och skär upp i portionsbitar. Garnera med frukt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept