Djävulsk kyckling

Djävulsk kyckling
Foto: TV4

Kycklingen ska marinera 8 timmar, så planera i god tid. Det här är en het rätt, men styrkan kan du reglera genom att öka eller minska mängden chili. Servera en härlig sallad till, gärna en matig pastasallad.

18 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kyckling
  • 2 röd spansk peppar
  • 1,5 dl citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Skölj kycklingen och lägg den med bröstsidan nedåt. Klipp loss ryggbenet och pilla bort nyckelbenen, vänd och klipp bort vingspetsarna. Tryck till kycklingen så att den håller sig platt.
  2. Dela chilin på längden och skrapa ut kärnorna och mellanväggarna. Hacka chilin mycket fint och blanda med citronsaft och olja. Lägg kycklingen i en påse eller i en form och slå marinaden över. Marinera kycklingen i 8 timmar.
  3. Grillad: Vik in benändarna på kycklingen och lägg kycklingen på hett grillgaller. Salta kycklingen och grilla på glöd. Vänd den under tiden så att den får en jämn värme. Ugnsstekt: Stek kycklingen i ugn i 175° i ca 30 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept