Djävulsägg

Djävulsägg
Foto: TV4

Vill du variera smaken, tillsätt 1/2 tsk chilisås eller en msk finhackad blekselleri. Eller byt ut senapen mot 1/2 tsk curry.

17 augusti 2009
Visa mer
2

Du behöver

  • 2 ägg
  • 2 tsk gräddfil
  • 1 tsk majonnäs
  • 0,5 tsk senap
  • salt
  • paprikapulver

Gör så här

  1. Lägg försiktigt äggen i en kastrull, täck dem med kallt vatten och låt koka upp. Sänk värmen så fort vattnet börjar koka, sätt på ett lock och låt koka 3 minuter. Ta bort kastrullen från plattan och låt äggen ligga kvar i det heta vattnet med locket på i 15 minuter.
  2. Häll av vattnet när äggen är färdiga. Täck dem med kallt vatten. Skala och skär äggen i halvor på längden. Ta försiktigt ut äggulorna och lägg dem i en skål. Några får du ut hela och andra får du skrapa ut. Mosa äggulorna ordentligt med en gaffel.
  3. Blanda gulorna med gräddfil, majonnäs, senap och salt. Rör om väl. Fyll äggvitorna med ägguleblandningen. Det blir mer äggula än du kan ana. Strö över paprikapulver. Du kan servera äggen genast, men de smakar lika gott kylda.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept