Sommarrullar med tofu och grönsaker

sommarrullar
Foto: tv4

Sommarrullar med tofu och grönsaker

Av: Divya - Stockholm hälsa

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

20 min

En förrätt med vietnamesisk touch och kryddning à la Jagasia.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryckestips
Two Oceans Sauvignon blanc / chenin blanc 2012 Artikelnummer 2027 Sydafrika
Ett vin med fräsch frisk syra och helt utan ekfat som passar jättefint med grönsaksrätter.

Ingredienser

portioner
  • 6 rispapper
  • 30 blad thaibasilika
  • 6 kvistar färsk koriander
  • 200 g tofu, skivad i 6 tunna bitar (rökt)
  • 0,5 dl morot, rivna
  • 0,5 dl rädisa, rivna
  • sriracha, till servering

Jordnötssås

  • 3 msk jordnötssmör
  • 0,5 msk färsk ingefära, riven
  • 1 msk limefrukt, saft
  • 0,5 msk soja
  • 2 msk vatten

Gör så här

Jordnötsås

  1. Blanda ingredienserna och tillsätt salt om det behövs.

Sommarrullar

  1. Blötlägg rispappret 10–30 sekunder i rumstempererat vatten tills det är mjukt.
  2. Därefter ta det ur vattnet och tillsätt 5 blad thaibasilika i en tredjedel av pappret. Tillsätt tofun, 1-2 msk jordnötsås, rivna morötter och rädisor, färsk koriander och sist Sirachasås.
  3. Rulla upp som en tät cigarr. Halvera till serveringen.