Sommarrullar med tofu och grönsaker

20 min
6
sommarrullar
Foto: tv4

En förrätt med vietnamesisk touch och kryddning à la Jagasia.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryckestips
Two Oceans Sauvignon blanc / chenin blanc 2012 Artikelnummer 2027 Sydafrika
Ett vin med fräsch frisk syra och helt utan ekfat som passar jättefint med grönsaksrätter.

16 april 2014
Visa mer
20 min
6

Du behöver

  • 6 rispapper
  • 30 stora blad thaibasilika
  • 6 långa kvistar koriander
  • 200 g rökt tofu, skivad i 6 tunna bitar
  • 0,5 dl morötter, rivna
  • 0,5 dl rädisor, rivna
  • Sirachasås till servering

Jordnötssås

  • 3 msk jordnötssmör
  • 0,5 msk ingefära, riven
  • 1 msk limesaft
  • 0,5 msk soja
  • 2 msk vatten

Gör så här

  1. Jordnötsås
    Blanda ingredienserna och tillsätt salt om det behövs.
  2. Sommarrullar
    Blötlägg rispappret 10–30 sekunder i rumstempererat vatten tills det är mjukt.
  3. Därefter ta det ur vattnet och tillsätt 5 blad thaibasilika i en tredjedel av pappret. Tillsätt tofun, 1-2 msk jordnötsås, rivna morötter och rädisor, färsk koriander och sist Sirachasås.
  4. Rulla upp som en tät cigarr. Halvera till serveringen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept