Fylld paprika med chorizo, majs och fetaost

Fylld paprika med chorizo, majs och fetaost
Foto: Jenny Grimsgård
Från Din matkasse

Fyllda paprikor i ugn är klassisk 70-talsmat, här lite uppdaterad med chorizo, majs och fetaost i fyllningen. Recept från boken Din matkasse.

Din matkasse


Vi blir liksom lite nostalgiska när hösten knackar på. Det enda vi vill är att hoppa in i en tidsmaskin och flaxa tillbaka till 1978. Äta fyllda paprikor i ugn, titta på Trazan och Banarne och kanske spela in något fräckt på sin lilla bandspelare. Nu kan vi ju inte åka bakåt i tiden, men vi kan faktiskt göra fyllda paprikor! Och kanske damma av någon gammal bandspelare och göra
ett eget radioprogram! 

7 augusti 2012
Visa mer

Du behöver

  • 4-6 st paprikor i olika färger
  • 300 g chorizo, finhackad
  • smör
  • 1 st stor gul lök, finhackad
  • 4 dl kokt ris
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 burk majskorn (ca 340 g)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1-3 st vitlöksklyftor, pressade
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl fetaost
  • riven ost till gratinering
  • 4-8 skivor ljust bröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en fin form. (Det är så deprimerande med fula formar!)
  2. Dela paprikorna på längden, ta bort hinnor plus frön, och ställ dem likt små skålar på en eldfast form.
  3. Skjutsa in dem i ugnen i ungefär en kvart, så att de blir lite rostade innan de fylls med godsaker.
  4. Passa på att göra fyllningen. Fräs korven i lite smör.
  5. Blanda ner löken, det kokta riset och tomatpurén i pannan så att det får lite stekyta.
  6. Fortsätt sedan med att stoppa ner majskorn, vispgrädde och pressad vitlök.
  7. Smaka av med oregano, salt och peppar. Blanda även ner fetaosten.
  8. Ta ut paprikorna när de blivit lite skrynkliga och härligt rostade.
  9. Fördela risfyllningen i paprikorna och riv lite ost på toppen.
  10. Gratinera i ugnen 20–30 minuter. 
  11. En god tomatsås, sallad och ljust bröd är supergott till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept