Dillstekt havsabborre

Dillstekt havsabborre
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Dillstekt havsabborre

12 ingredienser

Kotletter av havsabborre kan du hitta hos en välsorterad fiskhandlare. De passar utmärkt att grilla.

Ingredienser

portioner
  • 4 havsabborrkotletter
  • 1 tsk rapsolja
  • salt
  • 1 tsk rosépeppar, krossad
  • 2 msk dill, grovhackad

Grönsaker:

  • 1 klyfta vitkål
  • 1 rödlök
  • 1 msk salt
  • 1 äpple, grönt
  • 0,5 tsk malen kummin
  • 0,5 enbär, krossat
  • 1 yoghurt

Gör så här

  1. Grönsaker: Strimla kålen och skär rödlöken i ringar. Lägg på ett fat och strö över salt. Lägg ytterligare ett fat över så att grönsakerna ligger i press. Låt stå 1 timme. Häll bort vätskan som bildats och skölj försiktigt i iskallt vatten. Skär äpplet i tunna klyftor och blanda med kål och lök. Krydda och vänd ner yoghurten.
  2. Pensla fisken med olja. Krydda med salt och peppar. Grilla 3-4 minuter per sida. Strö över dillen.
  3. Servera med grönsakerna.