Dillmarinerad halstrad strömming

Dillmarinerad halstrad strömming
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Dillmarinerad halstrad strömming

19 ingredienser

Pröva den här välkryddade varianten av strömming. Först marineras strömmingen i en kryddig marinad. Sedan serveras den med grönsaker i picklesblandning. Kokt potatis smakar bra till.

Ingredienser

portioner
  • 20 färska strömmingar
  • 1,5 dl olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk ansjovisspad
  • 1 kruka färsk dill
  • 0,5 msk dijonsenap
  • grovsalt, och malen vitpeppar
  • 8 salladslökar
  • 8 morötter (späda)
  • 8 gula lökar
  • 1 knippa rädisor
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1 msk neutral olja
  • 1 kanelstång
  • 0,5 msk gula senapsfrön
  • vinägerdressing
  • ev salt

Gör så här

  1. Filea fisken men låt skinnet vara kvar. Finhacka dillen. Blanda samman olivolja, ansjovisspad, dill, dijonsenap, salt och peppar till marinaden. Pressa ner vitlöken. Marinera fisken några timmar i kylen.
  2. Ansa och dela salladslök, morot, lök och rädisor vackert. Blanda ättiksprit, socker, vatten, olja, kanelstång, senapskorn, peppar och salt till pickleslagen. Koka upp. Lägg i grönsakerna och koka några minuter. Ställ åt sidan att svalna.
  3. Hetta upp en panna och strö lite grovsalt i den. Pannan ska vara mycket varm. Halstra strömmingsfiléerna hastigt. Servera snabbt medan fisken fortfarande är frasig och het.