Dillmarinerad halstrad strömming

Dillmarinerad halstrad strömming
Foto: TV4

Pröva den här välkryddade varianten av strömming. Först marineras strömmingen i en kryddig marinad. Sedan serveras den med grönsaker i picklesblandning. Kokt potatis smakar bra till.

18 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 20 färska strömmingar
  • 1,5 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk ansjovisspad
  • 1 bunt dill
  • 0,5 msk ljus dijonsenap
  • grovsalt och malen vitpeppar
  • 8 salladslökar
  • 8 späda morötter
  • 8 små lökar
  • 1 knippa rädisor
  • 1 dl ättiksprit, 12%
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 1 msk neutral olja
  • 1 kanelstång
  • 0,5 msk gula senapskorn
  • peppar och eventuellt lite salt

Gör så här

  1. Filea fisken men låt skinnet vara kvar. Finhacka dillen. Blanda samman olivolja, ansjovisspad, dill, dijonsenap, salt och peppar till marinaden. Pressa ner vitlöken. Marinera fisken några timmar i kylen.
  2. Ansa och dela salladslök, morot, lök och rädisor vackert. Blanda ättiksprit, socker, vatten, olja, kanelstång, senapskorn, peppar och salt till pickleslagen. Koka upp. Lägg i grönsakerna och koka några minuter. Ställ åt sidan att svalna.
  3. Hetta upp en panna och strö lite grovsalt i den. Pannan ska vara mycket varm. Halstra strömmingsfiléerna hastigt. Servera snabbt medan fisken fortfarande är frasig och het.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept