Dillkött på lamm

Dillkött på lamm
Foto: TV4

Dillkött är gammal, hederlig svensk husmanskost. Här har vi lagat det på modernt vis och får en både smal och välsmakande rätt. Servera kokt potatis till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg grytbitar av lamm
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 1 gul lök
  • 50 g kålrot
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 knippa dill
  • salt och malen vitpeppar
  • 3 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 0,5 dl grädde (valfri fetthalt)
  • 2 tsk socker
  • 2 tsk ättika

Gör så här

  1. Ansa, skala och skär morot, palsternacka, lök och kålrot i mindre bitar. Lägg grönsakerna i en kastrull med kallt vatten tillsammans med köttet, lagerblad, vitpepparkorn och hälften av dillstjälkarna. Spar och finhacka vipporna till såsen. Koka grytan i ca 1 1/2 timme.
  2. Ta upp köttet och sila buljongen. Smält smör i en kastrull, ta av från värmen och vispa ner mjöl. Ställ tillbaka på plattan och spä med buljongen, lite i taget. Tillsätt socker, ättika och resten av dillstjälkarna, krydda med salt och peppar. Tillsätt grädde och hackad dill.
  3. Lägg i köttet igen och hetta upp före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept