Kycklinggryta med dill

Dillkött på kyckling
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kycklinggryta med dill

15 ingredienser

60 m

Som den klassiska dillköttsgrytan fast på kyckling! Såsen ska smaka lätt syrligt och en aning sött.

Ingredienser

portioner
  • ca 1,2 kg kycklingdelar
  • 1-2 hönsbuljongtärningar
  • vatten
  • 1 morot, i bitar
  • 1 lagerblad
  • 1 gul lök (liten)
  • ca 10 svartpepparkorn

Sås

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4-5 dl silad kokbuljong
  • 1,5 msk ättiksprit 12 %
  • 1,5 msk strösocker
  • 1 dl dill, hackad
  • 1 äggula
  • 1 tsk smör, kallt

Gör så här

  1. Lägg kycklingdelarna i en gryta, slå på vatten så det täcker och koka upp. Skumma av och tillsätt övriga ingredienser till koket. Koka delarna klara under lock, ca 40 minuter. Ta upp delarna och sila buljongen.
  2. Smält smöret till såsen och rör ner mjölet. Tillsätt buljong, ättika, socker och dill i den färdiga såsen och red den med äggulan. Blanka av med smör och slå såsen över kycklingen.