Dillkokta grönsaker

Dillkokta grönsaker
Foto: TV4

När det är skördesäsong finns den härliga, färska krondillen att köpa. Här får den smaksätta kokta grönsaker.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 gul zucchini
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 slanggurka
  • vatten och salt
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 lagerblad
  • 5 vitpepparkorn
  • några stjälkar krondill

Gör så här

  1. Skölj och ansa grönsakerna. Skär zucchinin i tunna skivor. Bryt blomkålen i buketter. Skala gurkan randig, kärna ur och skär i halvmånar.
  2. Koka upp vatten och salt. Lägg i gurkmeja, lagerblad, vitpeppar och krondill. Sjud gurkan någon minut, zucchinin något längre och blomkålen i 10 minuter. Ta upp med hålslev och lägg grönsakerna i en skål. Slå lagen över, kyl och ställ kallt till servering.
  3. Servera grönsakerna dekorerade med färsk krondill.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept