Dillcroissanter fyllda med lax och färskost

Från Nyhetsmorgon

Croissanter med dill i degen fylls med lax och färskost och toppas med sesamfrön. Underbart gott.

27 maj 2016
Visa mer

Du behöver

  • 900 g vetemjöl
  • 30 g socker
  • 25 g salt
  • 30 g jäst
  • 20 g honung
  • 550 g råsaft på dill
  • 500 g smör, för inkavling

Fyllning

  • 100 g lax, i kuber om ca 1*1 cm
  • 200 g färskost
  • salt och peppar

Topping

  • ägg, till pensling
  • sesamfrön

Gör så här

  1. Kör alla ingredienserna utom smöret till en smidig deg ca 3-4 minuter.
  2. Låt ligga i kylen och vila ca 1 timme. Kavla ut degen och vik in smöret.
  3. Kavla sedan 3 stycken 3-slag på degen och låt vila i kyl ca 30-40 minuter så att spänningen släpper.
  4. Kavla sedan ut degen 2 cm tjock.
  5. Skär ut som fyrkanter och rulla dem med fyllning på lax, färskost och salt samt peppar i mitten.
  6. Vik samman degen mitten så laxfyllningen stanna i mitten av degen, pensla med ägg som vispas upp lätt och strö på lite sesamfrö på toppen.
  7. Låt jäsa ca 90 minuter under plast i rumstemperatur.
  8. Baka i 180 grader ca 20 minuter. Dra av på galler och låt svalna.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept