Dill- och senapsmarinerad böckling

Dill- och senapsmarinerad böckling
Foto: TV4

Det här är riktig, gammaldags krogmat. Bli nu inte avskräckt, för både ingredienser och tillagning är enkla. Böcklingen kan bytas ut mot vilken rökt fisk som helst. Servera marinerad böckling som förrätt eller liten supé.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 stora böcklingar
  • 1 rödlök
  • 2 dl inlagda rödbetor
  • 2 ägg
  • 1 dl kapris
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk svensk senap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk honung
  • 2 dl neutral olja
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 dl hackad dill
  • kokt potatis
  • knäckebröd

Gör så här

  1. Befria böcklingarna från skinn och ben. Lägg filéerna på uppläggningsfat. Hårdkoka äggen.
  2. Finhacka, var för sig, rödlök, rödbetor och ägg. Låt kaprisen rinna av. Lägg i grupper runt böcklingen.
  3. Hacka dillen. Vispa ihop senap, vinäger, honung och olja. Smaka av med salt, peppar och dill.
  4. Häll över en del av såsen över böcklingen. Bjud resten i en skål. Servera med kokt potatis och knäckebröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept