Digestiveglass med varma bär

Digestiveglass med varma bär
Foto: TV4

Digestiveglass med varma bär

Av: Stefan - Ludvika

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

30 m + 4 h

Glass på färskost och digestivekex med varma skogsbär.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Glass

  • 3 dl grädde
  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g färskost
  • 3-4 digestivekex
  • 300 g blandade skogsbär

Gör så här

Glass

  1. Vispa i 3 skålar.
  2. Vispa äggvitor hårt i skål nummer 1. Vispa socker, vaniljsocker, äggulor och färskost i skål nummer 2. Vispa grädden i skål nummer 3.
  3. Bryt digestivekexen i bitar. Vänd därefter ihop skål nummer 1, 2 och 3 med en ballongvisp och avsluta med att blanda i digestivekexen.
  4. Lägg över allt i en form och låt därefter stå i frysen i minst 4 timmar.
  5. Vid servering värm skogsbären och smaka av med lite socker.