Piccata Milanese

1h 30 min
4
Piccata Milanese
Foto: TV4
1h 30 min
4

Du behöver

Kalv

  • 6 hg kalvytterfilé
  • mjöl
  • ägg
  • skorpsmulor
  • smör
  • rapsolja
  • parmesan

Tomatsås

  • 2 burkar konserverade tomater (Mutti Pommodore á filetti)
  • 1 hel hackad gul lök
  • 1 msk tomatpasta
  • 1 krm basilika
  • 1 krm peppar
  • 1 krm salt
  • 1 krm oregano
  • parmesanost
  • 4 dl långkornigt ris
  • 1 msk salt, till riset
  • Röd mangoldsallad

Gör så här

  1. Kalvfilé
    Banka ut filén och dubbelpanera i mjöl/ägg/skorpsmulor.
  2. Stek i smör och rapsolja.
  3. Toppa med parmesanost.
  4. Tomatsås
    Koka ihop ingredienserna i minst en timma på låg värme till en ganska tjock sås.
  5. Ris
    Koka upp 8 dl vatten med salt, lägg i riset och koka i ytterligare cirka 12 minuter.
  6. Servera med mangoldsallad och valfri dressing.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept