Piccata Milanese

1h 30 min
4
Piccata Milanese
Foto: TV4
1h 30 min
4

Du behöver

Kalv

  • 6 hg kalvytterfilé
  • mjöl
  • ägg
  • skorpsmulor
  • smör
  • rapsolja
  • parmesan

Tomatsås

  • 2 burkar konserverade tomater (Mutti Pommodore á filetti)
  • 1 hel hackad gul lök
  • 1 msk tomatpasta
  • 1 krm basilika
  • 1 krm peppar
  • 1 krm salt
  • 1 krm oregano
  • parmesanost
  • 4 dl långkornigt ris
  • 1 msk salt, till riset
  • Röd mangoldsallad

Gör så här

  1. Kalvfilé
    Banka ut filén och dubbelpanera i mjöl/ägg/skorpsmulor.
  2. Stek i smör och rapsolja.
  3. Toppa med parmesanost.
  4. Tomatsås
    Koka ihop ingredienserna i minst en timma på låg värme till en ganska tjock sås.
  5. Ris
    Koka upp 8 dl vatten med salt, lägg i riset och koka i ytterligare cirka 12 minuter.
  6. Servera med mangoldsallad och valfri dressing.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksmaskiner från kända varumärken

Köksmaskiner från kända varumärken Se fler

Fler goda recept