Ägg italienne

Ägg italienne
Foto: TV4

Ägg italienne

Av: Diana - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

20 min

Pocherade ägg som serveras med med strimlad tunga och Rhode islandsås.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Ägg italienne

  • 4 ägg
  • 1 msk ättiksprit 12 %
  • 3 knippen grön sparris
  • salt (efter smak)
  • citron, efter smak
  • kalvtunga

Rhode Islandsås

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 dl chilisås
  • 5 droppar tabasco

Gör så här

Ägg italienne

  1. Äggen pocheras i kokande vatten med 1 msk ättiksprit i cirka 7-8 minuter.
  2. Koka sparrisen cirka i 8 minuter med lite salt och pressad citron.
  3. Den kokta tungan (ev. kokt skinka) strimlas.

Rhode Islandsås

  1. Vispa grädden och blanda med majonnäs, chilisås och tabascosås.

Vintips från Diana
72150 Dolcetta d’Alba, 99 kr