Ägg italienne

20 min
4
Ägg italienne
Foto: TV4

Pocherade ägg som serveras med med strimlad tunga och Rhode islandsås.

Vintips från Diana
72150 Dolcetta d’Alba, 99 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


8 september 2011
Visa mer
20 min
4

Du behöver

Ägg italienne

  • 4 st ägg
  • 1 msk ättiksprit
  • 3 knippen grön sparris
  • Salt, efter smak
  • Citron, efter smak
  • Kokt tunga

Rhode Islandsås

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 dl chilisås
  • 5 droppar tabascosås

Gör så här

  1. Ägg italienne
    Äggen pocheras i kokande vatten med 1 msk ättiksprit i cirka 7-8 minuter.
  2. Koka sparrisen cirka i 8 minuter med lite salt och pressad citron.
  3. Den kokta tungan (ev. kokt skinka) strimlas.
  4. Rhode Islandsås
    Vispa grädden och blanda med majonnäs, chilisås och tabascosås.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept