Sesamflarn med rädisor och björnbär

Du behöver

  • 50 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,75 dl sesamfrön
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg

Topping

  • 400 g cream cheese
  • 3-4 msk grädde
  • Örter
  • Salt
  • Rädisor

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser, ägget sist. Knåda allt för hand tills du fått ihop en deg. Låt vila i kylen en stund.
  2. Kavla ut degen till den form du önskar och avsluta med att nagga den med en gaffel.
  3. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i tills den blir gyllenbrun, ca 15 min. Ha koll på kanterna så flarnet inte bränns vid.
  4. Vispa under tiden cream cheese med flytande grädde till en luftig konsistens. Salta och krydda med örter.
  5. När flarnet har svalnat, bre då cream cheese över hela. Detta moment görs strax före servering. Avsluta med skivade rädisor och björnbär. Klar att servera!
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept