Tiramisu

Tiramisu
Foto: TV4

Klassisk italiensk efterrätt med mascarpone, espresso och cognac.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


8 september 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st äggulor
  • 4 msk socker
  • 500 g mascapone
  • 1 st citron, skal
  • 2 dl espressokaffe, kallt
  • 4 cl cognac
  • 1 pkt savoiardokex
  • Kakaopulver, till garnering

Gör så här

  1. Vispa äggulor och socker pösigt, vänd ner mascaponen matskedsvis, blanda i citronskalet.
  2. Blanda kaffe och cognac.
  3. Tag en form med låga kanter och täck botten med kex och droppa över kaffeblandningen.
  4. Bred över hälften av mascaponeblandningen och jämna till den.
  5. Täck med kex, droppa över resten av kaffeblandningen och täck med resten av krämen.
  6. Täck över och låt stå och dra fem timmar i kylskåpet.
  7. Sikta över kakaopulver innan serveringen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept