Köttfärsmuffins med matveterisotto och ugnsbakade tomathalvor

Köttfärsmuffins med matveterisotto och ugnsbakade tomathalvor
Foto: Annika Broman

En nyttig och enkel vardagsrätt som dessutom är laktosfri.

Använd en 12-bitars muffinsform, teflonbelagd.

14 januari 2010
Visa mer
4

Du behöver

Tomathalvor

  • 2 st tomater
  • salt och peppar
  • valfria örter
  • olivolja

Köttfärs

  • 500 g köttfärs, nöt- eller lammfärs efter smak
  • 1 st finhackad vitlöksklyfta
  • 3 msk finhackad persilja
  • 1 dl ströbröd
  • 1,5 dl laktosfri mjölk
  • 0,5 st rödlök, finhackad
  • 1 st ägg
  • 100 g laktosfri crème fraiche
  • salt och svartpeppar

Matvete

  • 3 dl matvete
  • 1 dl passerade tomater
  • 2 msk laktosfrigrädde
  • 2 msk färskriven lagrad parmesan
  • vatten
  • salt
  • 1 tsk timjan

Gör så här

  1. Tomathalvor: Dela tomaterna på mitten, tvärs över, och lägg varje halva i ett fack i formen. Salta, peppra lägg på örter och droppa på olivolja.
  2. Köttfärs: Blötlägg brödet med mjölken. Rör ihop med köttfärsen och övriga ingredienser. Gör 4 bollar och lägg i varsitt fack i formen. (använder du blandfärs måste den vara färdigtillagad, annars kan det vara lätt rosa inuti).
  3. Matvete: Koka matvetet enligt anvisningarna på förpackningen men byt ut en del av vattnet mot passerade tomater. Ta av när det fortfarande har mycket tuggmotstånd och blanda i kryddorna, osten och löken smaka av med salt och peppar och lägg i de resterande 4 facken på formen.
  4. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ ni ugnen tills köttfärsen är färdig cirka 20-25 minuter och servera som en komplett middag.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept