Kaneltartelette: Blanda snabbt ihop smör, florsocker, mjöl och salt. Tryck ut degen i bottnen på fyra portionsformar. Ställ dem kallt. Sätt ugnen på 200°. Koka upp 3 dl av mjölken tillsammans med kanelen. Vispa resten av mjölken, maizena, mjöl, socker och salt i en annan kastrull. Tillsätt kanelmjölken. Låt koka upp under kraftig vispning tills det blir tjockt. Ta kastrullen från värmen. Ta upp kanelstängerna. Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt sockret, lite i taget under fortsatt vispning. Blanda äggskummet med smeten. Häll smeten i pajskalen och grädda på nedersta falsen 40 - 45 minuter. Täck med aluminiumfolie om den verkar få för mycket färg. Låt kallna.
Kompott: Varva körsbären med sockret i en kastrull. Låt det sakta smälta över svag värme tills körsbären känns mjuka men inte faller ihop helt. Låt det svalna.
Lägg upp tarteletterna på fyra assietter. Fördela kompotten och lägg på glass. Servera genast.