Eye Contact - Attraktion

Eye Contact - Attraktion
Foto: TV4

Eye Contact - Attraktion

Av: Desirée Hörnberg

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

30 min

Sötpotatisfrittata med lyxigpesto och kryddig parmesancréme.

Ingredienser

portioner

Sötpotatisfrittata

  • 5 ägg
  • 2 tsk salt
  • 1 krm chiliflakes
  • 2 sötpotatisar
  • 2 gula lökar
  • 3 dl majs

Pesto

  • 1 poblanochilifrukt
  • 1 klyfta vitlök
  • 25 g pinjenötter
  • 0,25 dl olivolja
  • 0,25 dl jordnötsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 dl crème fraîche
  • 40 g parmesanost

Gör så här

  1. Potatisen:
  2. Ugnen på 200 grader. Rör samman, äggen, salt, chililakes i en bunke (ca 2 min). Skala och tärna sötpotatisen (ca 3 min).
  3. Skiva löken (1,5 min), stek potatisen och löken med olivolja tills potatisen blir mjuk (ca 5 min). Tillsätt majsen och blanda i äggen, lägg i en långpanna i ugnen, grädda tills äggblandningen satt sig (ca 10 min).
  4. Kärna ur och skär ner chilin. (ca 1 min) Blanda alla pesto ingredienser och mixa i matberedare (ca min) Riv permesan osten (ca 1 min), mixa sist i parmesanosten under ett par sekunder. (ca 3 min)
  5. Potatisen serveras med en klickpesto på och en topp av cream fraiche och parmesan . (ca 3min)
  6. Passar till: Är en snabb och lyxig förrätt som passar till ett gott röttvin en varm sommarkväll
  7. Servas till: Inte bestämt ännu. Lutar åt ett rödvin (I så fall mjukare än det som serveras vid huvudrätten)