Eye Contact - Attraktion

30 min
4
Eye Contact - Attraktion
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

Sötpotatisfrittata

  • 5 st ägg
  • 2 tsk salt
  • 1 krm chiliflakes
  • 2 st stora sötpotatisar
  • 2 st gula lökar
  • 3 dl majs

Pesto

  • 1 st poblanochili
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 25 g pinjenötter
  • 0,25 dl olivolja
  • 0,25 dl jordnötsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 dl créme fraiche
  • 40 g parmesan

Gör så här

  1. Potatisen: Ugnen på 200 grader. Rör samman, äggen, salt, chililakes i en bunke (ca 2 min). Skala och tärna sötpotatisen (ca 3 min). Skiva löken (1,5 min), stek potatisen och löken med olivolja tills potatisen blir mjuk (ca 5 min). Tillsätt majsen och blanda i äggen, lägg i en långpanna i ugnen, grädda tills äggblandningen satt sig (ca 10 min).
  2. Kärna ur och skär ner chilin. (ca 1 min) Blanda alla pesto ingredienser och mixa i matberedare (ca min) Riv permesan osten (ca 1 min), mixa sist i parmesanosten under ett par sekunder. (ca 3 min) Potatisen serveras med en klickpesto på och en topp av cream fraiche och parmesan . (ca 3min) Passar till: Är en snabb och lyxig förrätt som passar till ett gott röttvin en varm sommarkväll Servas till: Inte bestämt ännu. Lutar åt ett rödvin (I så fall mjukare än det som serveras vid huvudrätten)
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept