Chokladfondant med mango och jordgubbar

Chokladfondant med mango och jordgubbar
Foto: Anders Timrén/ Daniel Ohlsson

Chokladfondant med mango och jordgubbar

Av: Dennis Johansson

12 ingredienser

En underbar chokladfondant med syrlig mango och färska jordgubbar till. Recept från kokboken Sveriges mästerkock.

Ingredienser

portioner
  • 100 g mörk choklad 70 %
  • smör, till formarna
  • kakao, till formarna
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 0,5 strösocker
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 msk kakao

Till servering

  • mango
  • jordgubbar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj 4 portionsformar och pudra dem invändigt med kakaopulver.
  3. Smält chokladen i mikro eller över ett vattenbad.
  4. Rör ihop smör och socker i en bunke, tillsätt sedan den smälta chokladen.
  5. Vispa upp ägg och äggulor i en separat bunke, rör ner dem i chokladsmeten.
  6. Sikta i mjölet och tillsätt salt, rör ihop till en slät smet. Fördela smeten i formarna.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter, tills den är torr på ytan men helt rinnig inuti.
  8. Servera genast, med skivad mango och jordgubbar. Pudra gärna över lite kakao.