Chokladfondant med mango och jordgubbar

Chokladfondant med mango och jordgubbar
Foto: Anders Timrén/ Daniel Ohlsson
4

Du behöver

  • 100 g mörk choklad (64–70% kakaohalt)
  • smör till formarna
  • Kakaopulver till formarna
  • 100 g Smör, rumstempererat
  • 0,5 strösocker
  • 2 st ägg
  • 2 st äggulor
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 msk kakaopulver

Till servering

  • mango
  • Jordgubbar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj 4 portionsformar och pudra dem invändigt med kakaopulver.
  3. Smält chokladen i mikro eller över ett vattenbad.
  4. Rör ihop smör och socker i en bunke, tillsätt sedan den smälta chokladen.
  5. Vispa upp ägg och äggulor i en separat bunke, rör ner dem i chokladsmeten.
  6. Sikta i mjölet och tillsätt salt, rör ihop till en slät smet. Fördela smeten i formarna.
  7. Grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter, tills den är torr på ytan men helt rinnig inuti.
  8. Servera genast, med skivad mango och jordgubbar. Pudra gärna över lite kakao.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept