Den klassiska hamburgaren

Den klassiska hamburgaren
Foto: TV4

Den klassiska hamburgaren är alltid lika populär att servera. Lagar du den själv får du en härligt saftig köttfärsbiff som det bara är att komplettera med trevliga tillbehör.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g nötfärs
  • 0,5 tsk salt
  • malen svart- och vitpeppar
  • olja till grillning eller stekning

Till servering:

  • Klyftpotatis
  • 4 hamburgerbröd
  • 0,5 huvud strimlad isbergsallat

Hamburgerdressing:

  • 2 skivade inlagda gurkor
  • 2 hackade gula lökar, en rå och en stekt
  • senap och ketchup

Gör så här

  1. Rör samman färsen med saltet. Saltet binder färsen, så faller hamburgarna inte isär på grillen.
  2. Forma 4 stora hamburgare. Pensla dem med lite olja och krydda med pepparsorterna.
  3. Grilla hamburgarna över grå glödbädd i 5-7 minuter per sida, eller stek i panna motsvarande tid. Servera med tillbehören.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept