Delitze med skink- och tomatsås

Delitze med skink- och tomatsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Delitze med skink- och tomatsås

11 ingredienser

Trots att den ser arbetad ut är den här rätten väldigt lättlagad. Enkla, rena smaker gör den till en bra nybörjarrätt för den som vill pröva att laga festmat.

Ingredienser

portioner
  • 500 g färska lasagneplattor
  • 300 g skinka
  • 300 g grevéost
  • 0,5 zucchini
  • 1 burk färdig tomatsås
  • 150 g parmesanost

bechamelsås:

  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Béchamelsås: Smält smöret i en kastrull och rör i vetemjölet. Stäng av plattan och låt det dra ett par minuter. Rör då och då så att det inte blir brunt eller bränner fast. Tillsätt under omrörning 5 dl mjölk, salt och några varv vitpeppar från kvarn. Låt såsen småkoka 10–15 minuter.
  2. Skiva skinkan och grevéosten. Strimla zucchinin. Riv parmesanosten. Lägg ut lasagneplattorna på en plan yta. Lägg på skinka, ost och strimlad zucchini. Rulla ihop och skär i 5-cm-bitar.
  3. Lägg bitarna i en ugnssäker form och häll över béchamelsåsen och tomatsåsen. Strö över parmesanosten. Gratinera i 200° ugn i 15–20 minuter.